BSPH-bulgarian society of publishers in humanities
 
 
 
EN
 
 
 
Издателство ПАРАДИГМА
София, 1124, ул. "Младен Павлов" № 1 А, ет.2, офис 215
е-mail paradigma_books@abv.bg
онлайн книжарница www. paradigma.bg
телефон +359 882 939 272
Издателство "Парадигма" има за поле на дейност университетската литература със специално внимание към хуманитарната й част. Развиваме дейност от 1997 г. и имаме издадени около 150 заглавия. Различното при нас е, че дейността е комбинирана и възникнала на основата на книгоразпространение отново на университетска литература. В момента разполагаме с книжарници във Велико Търново, ул. "Васил Левски" № 23 и Ботевград, ул. "Гурко" № 14, както и онлайн книжарница www.paradigma.bg.

Приоритетната ни област е историята, представена с около 50 заглавия. По-голямата част от тях са свързани с история на балканските народи (особено се гордеем с капиталния 4-томен труд на проф. Кръстьо Манчев, обхващащ периода 1352–1990 г.) и българска история. Сравнително равномерно са представени политология, философия, психология, езикознание. Имаме известен брой заглавия и в областите география, право, икономика, медицина, литературознание.

Издателството не се ограничава до преки учебни пособия в посочените области, а в пълно съответствие с името си издава и монографии. Всяко сериозно научно изследване, което малко или много засяга темата за парадигмите в своята област, е от особен интерес за нас.

Няколко от монографиите са издадени паралелно или самостоятелно на английски език.
Вижте каталозите с издания на всеки един от членовете ни!
 
Created by FORMAT.BG
Vasil Tsintsev / http://cincev.com